Moss Schildersbedrijf
Nassaupark 55
3481 HG Harmelen

Tel:0348-444555
Fax:0348-444555
info@moss-schilderwerken.nl
KvK.:30186348

Onderhoud buiten

onderhoud buiten hard nodig Het is aan te raden om jaarlijks het schilderwerk buiten te laten onderhouden.
Het jaarlijkse onderhoud begint met het schoonmaken van het schilderwerk. Met een vochtige doek wordt eerst al het vuil op bestaand schilderwerk verwijdert. Tijdens het schoonmaken ziet een ervaren schilder meteen waar mogelijk zwakke plekken in het schilderwerk zitten. Omdat het schilderwerk buiten tegen wisselende en extreme weersomstandigheden bestand moet zijn, dienen de zwakke plekken meteen aangepakt te worden. De zwakke plek dient eerst licht opgeschuurt te worden waarna deze opnieuw geschilderd kan worden. Hierdoor gaat het schilderwerk langer mee en heeft het hout de bescherming die het nodig heeft.


Hout is een natuurproduct en heeft dus de eigenschap dat het zal krimpen en uitzetten. De type alkydverf (die wij U zullen adviseren) dient elastisch te zijn, zodat dit de werking van het hout kan blijven opvangen. Daarnaast dient de verf een goede hechting te hebben, waardoor het op het hout of eerdere voldoende draagkrachtige verflagen blijft zitten. Tot slot raden wij U aan om voor het schilderwerk buiten een verf te kiezen die dampdoorlatend is. Hierdoor kan het vocht dat in het hout zit altijd naar buiten en wordt de kans op houtrot bij zwakke plekken zoals houtverbindingen -ontmoetingen kleiner.

Onderhoud binnen

onderhoud binnenOok voor binnenschilderwerk geldt het belang van regelmatig onderhoud. Dit wordt vaak onderschat. Wij werken binnenshuis met watergedragen producten van zeer hoge kwaliteit. Zeker zo belangrijk is onderhoud aan de detailtechnische aspecten als glasprofielen, glasafdichting en draaiende delen.

Uw schilderwerk houdt u het beste in topconditie door de verflaag twee keer per jaar af te nemen met een spons. Gebruik water met een beetje afwasmiddel/ammoniak, vervolgens naspoelen met schoon water. Dit onderhoud verlengt de levensduur aanzienlijk en hierdoor heeft u meer en langer plezier van uw mooie schilderwerk!


Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat uw pas gelakte schilderwerk een beschadiging oploopt door stoten, krassen of iets dergelijks. Bij grotere of diepe beschadiging is het altijd raadzaam dat u contact met ons opneemt. Wij kunnen de reparatie dan vakkundig voor u uitvoeren.

Contactgegevens:

Moss-schilderwerken
Nassaupark 55
3481 HG Harmelen
Tel: 0348-444555
Fax: 0348-444555
info@moss-schilderwerken.nl
KvK.: 30186384


12/09/2014 - Update

Onze opdrachtgevers:

Organisaties
Particulieren
Woningcorporaties
Vastgoedontwikkeling
Gemeente en Overheid
Aannemers en Bouwbedrijven
Verenigingen, Stichtingen e.d

Moss Schildersbedrijf